Lajkó Félix – Újévi szóló koncert

Esemény részletei:

Formáció: Lajkó Félix Újévi szóló koncert
Dátum: 2020. január 04. 19:30
Helyszín: Liszt Ferenc Zeneakadémia Liszt Ferenc tér 8, 1061 Budapest Liszt Ferenc tér 8, 1061 Budapest

Ha létezik határtalan zene, akkor Lajkó Félix koncertjén egészen biztosan azt fogunk hallani. A hegedűművész egy olyan személyes, belső világba enged betekintést, amely egyértelműen csak az övé. Találkozunk majd páratlan virtuozitással, banális zenei témákkal, váratlanul felbúgó füttyel, szerenáddal, és valahonnan már jól ismert – örök időket idéző dallamokkal is. Lajkó Félix a hegedűn való szóló játékot egy befejezetlen kísérletként éli meg, mely soha nem lehet tökéletes, soha nem lehet véges.

Ahogy ő fogalmaz: Zenekarban játszani kötöttséget jelent, a jó része az, amikor a zenekar együtt meg tud szólalni. Ha van egy téma, amit elkezdünk játszani, és aztán egyszer csak robban egy nagyot. És van az a része, ami zenekarban nem, inkább szólóban működik: amikor teljes improvizáció van és nincs körülöttem senki. Mindkettő jó. Valószínűleg, ha nem lenne az egyik vagy a másik, akkor hiányérzetem lenne.”

Ne legyen Önöknek sem hiányérzete, tartsanak Lajkó Félixszel, hogy rendkívüli és megismételhetetlen élménnyel indítsák az újévet!

Rendező: Fonó Budai Zeneház

Felix Lajko solo concert
Mercurial vionist Félix Lajkó is bringing his vivid cadenza of classicalstyle, jazz, darkfolk, punkrock, sentimental metal, klezmer and Gypsy to the most prestigious concert halls. As passionate and fresh as ever, Icon Félix Lajkó has been perfroming his simply unique style of impulsive, capricious and utterly compelling music before live audiences for over 25 years.